Pentueet

  

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Pennut kasvatetaan alussa kotioloissa, tuvassa arkielämän ja ”kotimetelin” keskellä, johon kuuluvat esimerkiksi lasten leikit sekä television, imurin ja tehosekoittimen äänet. 3,5 - 4 viikon iässä, kun pennut syövät myös kiinteää ruokaa, emo ei enää siivoa niin tehokkaasti. Samalla pennut alkavat laajentaa reviiriänsä talon jokaiseen nurkkaan. Silloin lauma siirretään vanhaan taloomme, jossa entinen makuuhuoneemme on muunnettu pentujen tarpeisiin sopivaksi. Huone on vuorattu ja lattia on täytetty 20 cm paksuudelta purulla, joka on helppo pitää siistinä.


Vanhasta talosta pennut pääsevät helpommin pihalle ja sisäsiisteyttä pyritäänkin opettamaan heti alusta alkaen. Pihalla on pennuillekin paljon virikkeitä, esimerkiksi minikokoinen agilityputki ja A-este. Meillä maalla pennut pääsevät "lenkkeilemään" pellolla ja saavat telmiä ulkona itsensä väsyksiin.
Uuteen kotiin pennut saavat mukaansa repun, jossa on trimmausveitsi, trimmausohjeet, lemmikkieläinpassi, 3 kg ruokaa ja ruokakuppi. Jokainen pentu sirutetaan ja luovutetaan eläinlääkärin tarkastamana.


Osallistuminen näyttelyihin on vapaaehtoista, mutta toki halukkaalle harrastajalle annan trimmausapua ja neuvoja.