In Memoriam

FI CH 
Wanhan Purolan Mercedes ”Mersu”
14.06.2010 – 06.08.2017

KoiraNet


C.I.B FI CH NO CH EE CH LT CH FINNSIEGER
Vivaldi Black Grand Calvera ”Jerry”
31.08.2001 – 19.10.2013

KoiraNet


BH FI CH 
Future Black Grand Calvera ”Fuji” 
9.10.1998 – 15.1.2013

KoiraNet

Future, kutsumanimeltä Fuji eli 14,5 vuotiaaksi. Euthanasian syynä oli dementia. Vanha koira muuttui uneliaaksi ja sekavaksi, joten katsoin parhaaksi päästää vanhan mummon pilven reunalle.  Future on snautserikasvatuksessa kantanarttuni. Vanhuuden dementiaa lukuunottamatta Future eli pitkän elämänsä täysin terveenä. Ulkomuodoltaan Future ei ole ollut täydellinen, mutta sen turkki säilyi syvän mustana ja karkeakarvainsena loppuun saakka  ja sen luonne oli mitä parhain. Future oli unelma perhekoirana, se oli huolehtivainen ihmisten ”pennuista”. Se oli mainio pihavahti, ja hyvä harrastuskoira.

Future oli A-, B-, D- ja G-pentueen emä. Vaikka se itse ei koskaan sairastanut (edes ripulia tai korvatulehdusta), sen jälkeläisissä on viisi SLO tapausta ja viisi levyepiteeli karsinomaa. Kahdessa pentuessa 50 % pennuista oli yläpurentavikaista. 

Future, tuo huumorintajuinen taskuvaras, oli lähellä sydäntäni. Vaikka sen hetkellinen kuurous, kun namit loppuivat lenkillä kesken, joskus ärsytti, niin sen luonteen avoimuus ja herttaisuus hyvittävät sen pikku puutteet monin kertaisesti. Future oli väsymätön ”noutaja” ja lähes loppuun saakka lauman johtaja. Fuji jää muistoihimme tempperamenttisena pentuna, joka teki asunnostamme agilityradan heti ensimmäisenä päivänä ja sama vauhti jatkui loppuun asti.


Chris Rea JT v Portenschlag ”Turo”
11.1.2010 – 9.1.2012

KoiraNet

Turo oli yhteisomistuksessa Jari Ikosen kanssa. Jari koulutti Turoa PK-jäljelle pikkupennusta lähtien. Joulukuussa 2012 tottistreeneissä Turo alkoi lievästi oireilemaan ja se RTG-kuvattiin. Lonkissa huomattiin alkava nivelrikko. Koska Turon lonkat olivat C/C ja nyt vielä nivelrikkoiset, koiraa ei voitu käyttää enää jalostukseen eikä sen kanssa voinut kipujen takia harrastaa. Turolle tekeminen oli kaikki kaikessa ja lisäksi luonteeltaan  ”yhden miehen” –koirana sen sijoittaminen eteenpäin ja surun ja vastuun siirtäminen sairaasta koirasta toiselle ihmiselle tuntui epäoikeudenmukaiselta, joten Turo nukutettiin 9.1.2012. Näyttelyistä Turo ehti saada 7 sertiä ja yhden cacibin.